De vloer kleuren

Wij kunnen de vloer behandelen met een kleurbeits of kleurolie.

Laat uw fantasie de loop en maak samen met ons uw geheel eigen kleur, door kleuren met elkaar te mengen(alleen mogelijk met de kleurolie van lecol en colorwash van rigostep). Wanneer u de vloer wilt kleuren om vergeling tegen te gaan(bij o.a. eiken), bevelen wij de kleurbeits aan omdat deze nagenoeg kleurvast is.

Wij werken met eigen kleurbeits en o.a. kleurolie van lecol, monocoat en colorwash van rigostep.

Iedere afwerking mogelijk

Om de vloer af te werken zijn er veel mogelijkheden. Wij kunnen de vloer afwerken met naturel olie,2 componenten olie, hardwaxolie, kleurolie, 1 componenten lak, 2 componenten lak (project lak) of skylt lak (ultra matte lak).Maar wij kunnen uw vloer ook in een speciale kleur beitsen en daarna afwerken naar uw wensen.Wanneer u nog geen keuze heeft gemaakt, kunnen wij ook tijdens onze werkzaamheden proefstukjes op de vloer maken zodat u een duidelijk kunt zien hoe de kleur wordt.

Met beitsen krijgt de vloer meer kleur

Wanneer u de vloer een andere kleur wilt geven, kan dat ook met kleurbeits. Een kleurbeits geeft een vollere kleur en is kleurvast. Kleurbeits is een goede manier om bijvoorbeeld een grenen vloer te kleuren en daarmee een totaal andere uitstraling te geven ( zie foto), maar ook andere houtsoorten kunnen prima gebeitst worden. Een kleurbeits kan worden afgewerkt met zowel olie als lak.

Wilt u de vloer zelf beitsen? Lees dan mijn blog: Het beitsen van een houten vloer op http://parketschuren.blogspot.nl/

Grijs is de trend: kleur uw vloer met mountain grey

De trend van dit moment is een grijs gekleurde vloer. Een populaire kleur is mountain grey. Mountain grey is een kleurpigment dat geschikt is voor colorwash of corcol olie van rigostep. Colorwash wordt afgewerkt met lak, Royl is een olie die bij voorkeur onderhouden wordt met een onderhoudsolie op kleur zodat de kleur behouden blijft. Mountain grey geeft een prachtige zacht grijze kleur aan het hout waardoor u een moderne rustige vloer krijgt.

Dekkende kleuren zijn ook mogelijk

Momenteel is er steeds meer vraag naar het kleuren van vloeren met een dekkende kleur. Wij werken met rainbow color primer. Deze speciale grondlak is te verkrijgen in 486.562 kleuren, is bestand tegen verkleuring door zonlicht en inhoudstoffen van het hout zoals tanine. De grondlak kan worden afgewerkt met alle lakken van rigostep.

 

Geen geel parket meer

Een lak met een uv blocker zorgt er voor dat de lak niet meer vergeeld. Maar de houten vloer zelf zal nog steeds verkleuren door donkerder of geler te worden. Daarom bieden wij u de mogelijkheid om te kiezen voor een primer met een extra hoge uv beschermer. Deze primer voorkomt verkleuring van de houten vloer door zonlicht. De primer is geschikt voor alle houtsoorten en is te krijgen in diverse kleuren.