Onderhoud van de vloer

Net als het schuren kunnen wij u ook van dienst zijn bij het onderhoud van uw vloer. Omdat het onderhoud machinaal intensiever gaat dan met de hand, is het in sommige gevallen beter het reinigen en opnieuw in de olie zetten van uw vloer door ons te laten doen. Uw vloer heeft daarna weer een goede beschermlaag, en dat voorkomt vlekken en schade aan uw vloer.

Onderhoud en reinigen van parket

Wanneer uw vloer is afgewerkt, moet u de vloer met het juiste onderhoudsmiddel beschermen. Wanneer het schuren niet of nog niet nodig is, kan het raadzaam zijn de oude beschermlaag op te frissen. Dit kan de levensduur verlengen, en de vloer beter beschermen tegen vuilaanslag en slijtage. Hieronder kunt u de werkzaamheden vinden, die wij dan uitvoeren.

Naturel olie:
De vloer wordt licht opgeschuurd of gereinigd en vervolgens opnieuw afgewerkt met olie of onderhoudsolie. Daarna kunt u de parketvloer weer onderhouden zoals u dat gewend bent.

Hardwaxolie:
De vloer wordt licht opgeschuurd of gereinigd en vervolgens opnieuw afgewerkt met hardwaxolie. Daarna kunt u de parketvloer weer onderhouden zoals u dat gewend bent.

Lak:
De polish wordt verwijderd met een reinigingsmiddel, en vervolgens opnieuw in het onderhoud gezet. Ook is het mogelijk wanneer de oude laklaag geen overmatige slijtage plekken heeft, om de vloer daarna licht op te schuren en een nieuwe laklaag op te brengen.

LET OP: Voor het reinigen van een parketvloer, wordt er door sommige bedrijven gebruik gemaakt van een grote hoeveelheid water. Wij raden dit af, omdat er schade of na verloop van tijd krimpnaden kunnen ontstaan aan de parketvloer.

WP_000697

Enkele tips voor het onderhoud:

  1. Zand en vuil kan gaan schuren over uw vloer en krassen in de afwerklaag veroorzaken. Daarom is belangrijk dat u uw houten parket vloer regelmatig aanveegt of zuigt.
  2. Voor dagelijks gebruik dient u een daarvoor bestemde zeep te gebruiken.
  3. Uw vloer regelmatig grondig met de hand te reinigen is overbodig: dit is alleen noodzakelijk als deze zeer vuil is.
  4. Een houten vloer wordt meestal afgewerkt met was of olie. Wordt uw vloer intensief gebruikt? Herhaal de behandeling met de onderhoudswas of -olie 2 keer per jaar. Als uw vloer niet intensief belopen wordt, voldoet een jaarlijks onderhoud.
  5. Vlekken en krassen zijn bij te werken met was of olie.
  6. Als uw houten parket vloer slijtage plekken vertoont, is dat een teken dat het tijd is voor een nieuwe afwerklaag.