Parket schuren

Vindt u dat uw parketvloer toe is aan onderhoud of heeft u een huis gekocht waarin een parketvloer ligt, die toe is aan een opknapbeurt? Geen probleem, bij ons bent u aan het goede adres.

Wij kunnen uw vloer stofvrij schuren en opnieuw voorzien van lak, olie of was. De oude vloer ziet er dan weer uit als nieuw.

parketvloer schuren

Parket schuren met ervaring

Veel mensen vragen ons hoe vaak wij de vloer schuren. Een vraag die lastig te beantwoorden is. Hoe vaak de vloer geschuurd moet worden hangt samen met de staat van de vloer, de houtsoort en de afwerking van de parketvloer. Wel kunnen wij met zekerheid zeggen dat, voor een goed resultaat, er zeker drie schuurgangen nodig zijn. Voor u als klant gaat het uiteindelijk om het eindresultaat. Een nieuw uitziende vloer zoals beloofd. Weg met oude krassen, deuken en die lelijke kleur. Een vloer waar u weer van kunt genieten.

Kamer opknappen welke volgorde ?

Er wordt ons veel gevraagd wat de volgorde is bij het opknappen van de woonkamer , de vloer schuren of de muren schilderen. Ons advies is om altijd van boven naar beneden te werken en de vloer als laatste te laten schuren. Wanneer bijvoorbeeld de vloer beschadigd raakt doordat er iets valt of er verf wordt gemorst, is het voor het schuren niet zo erg als de vloer al klaar is en doordat wij stofvrij schuren hoeft u ook niet meer bang te zijn voor een grote hoeveelheid stof in uw huis.

De afwerking van de vloer

Na het schuren van de parketvloer komt de afwerking. Iedere afwerking heeft zijn specifieke eigenschappen, die de uitstraling van de vloer bepalen maar ook het onderhoud van de parketvloer. De afwerking is als volgt :

 

Naturel olie:
Wordt in een laag opgebracht en heeft een natuurlijke en matte uitstraling. Het onderhoud bestaat uit regelmatig een zeep of onderhoudsolie gebruiken om de parketvloer vuilafstotend te houden en de afwerklaag te beschermen. Olie moet dun worden opgebracht waardoor het hout een open structuur blijft houden. Het nadeel hiervan is dat de werking van het hout groter kan zijn in tegenstelling tot lak.

 

Hardwaxolie:
Wordt in een of twee lagen opgebracht (afhankelijk van de houtsoort) en heeft een natuurlijke en zijdeglans uitstraling. Onderhoud bestaat uit het regelmatig een onderhoudswas of onderhoudsolie gebruiken om de parketvloer vuilafstotend te houden en de afwerklaag te beschermen. Hardwaxolie moet dun worden opgebracht waardoor het hout een open structuur blijft houden. Het nadeel hiervan is dat de werking van het hout groter kan zijn in tegenstelling tot lak.

 

Parket lak:
Wordt in drie lagen opgebracht (met uitzondering van skylt titanium) en heeft meerdere keuzes in uitstraling, van mat tot glans. Een parketvloer lakken betekend eigenlijk het plastificeren van hout waardoor de vloer geen natuurlijke uitstraling meer heeft. Het onderhoud bestaat uit het meerdere keren per jaar opbrengen van een polish afhankelijk van de samenstelling van het gezin. Door de lak heeft het hout een gesloten structuur en is de werking van het hout minimaal.

 

Wanneer u de parketvloer wilt laten kleuren met een beits, moet de vloer altijd afgewerkt worden met een olie, hardwaxolie of lak. Ieder merk heeft zijn eigen producten voor het onderhoud, het beste is om die ook te gebruiken. Omdat wij dagelijks te maken hebben met het onderhoud kunnen wij u een advies geven op basis van onze ervaring en uw specifieke wensen. Maar het is natuurlijk ook goed om bij vrienden en kennissen te vragen naar hun ervaringen met de afwerking en onderhoud van hun parketvloer. 

Velling frezen

Wanneer u de vloer laat schuren en u voor een andere afwerking kiest, hoort het frezen van de velling daar ook bij. Voor het velling frezen hebben wij een speciaal daarvoor aangepaste machine, zodat de oude afwerking niet meer aanwezig is en de velling er weer als nieuw uit ziet.

Velling frezen

Wilt u geen was vloer meer ?

Regelmatig horen wij van klanten dat houten vloeren die met was of olie zijn afgewerkt, nooit meer gelakt kunnen worden. Wij weten dat dit tegenwoordig wel mogelijk is. De producten van nu zijn anders dan die van vroeger en bieden wel die mogelijkheid. Door ons te verdiepen in de producten en de kennis op het gebied van vloeren schuren, kunnen wij uw vloer afwerken naar uw wensen, zonder enig risico voor de klant. Er is zelfs een lak die direct over een geoliede vloer aangebracht kan worden.

Wij denken met u mee

Wilt een aparte afwerking of heeft u een idee met de vloer ? Voor ons bestaat er geen nee. Met onze ervaring kunnen wij uw idee realiseren en heeft u een unieke vloer !

Op de foto ziet u een vuren vloer waar wij in samenwerking met een klant een tegelpatroon op hebben gemaakt, afgewerkt met lak voor een goede bescherming in de keuken.